Fare İlaçlama
Fareler:
Fare kemiriciler grubunun alt takımı olan Myomorpha sınıfına mensup bir çok memelinin ortak adıdır. En çok bilinen
mus musculus latince adıyla bilinen ev faresidir. Fareler yüzyıllardır, insanlarla iç içe yaşamakta ve insanların, özellikle de kadınların kâbusu olmaya devam etmektedirler. Farelerin birçok türü olmasına rağmen genel olarak hepsinin yapısı aynıdır.
Fare Türleri:
Temel olarak Fındık Faresi ve Lağım Faresi olarak sınıflandırılır.
Lağım Faresi:
Lağım faresi yapı olarak çok büyük bir fare türüdür ve diğer fare türlerinden çeşitli yönleriyle ayrılır. Diğer fare türleri arasında en iri olanlar lağım fareleridir. En tehlikeli fare türlerinden biridir. Fare türleri içinde en iri olan fareler lağım fareleridir. Boyları yaklaşık otuz-otuz beş cm.’i bulabilir ve etçildirler.
Lağım fareleri yaşam alanı olarak pis suların akıntılarını, kanalizasyonları ve lağım kanallarını tercih ederler. Lağım fareleri insanların yaşadığı alanlara yaşamak için değil beslenmek için gelirler. Evlerin bodrum ve zemin katlarına ve çatı, teras gibi kısımlarına yerleşerek orada yaşarlar. Lağım fareleri en çok kanalizasyonda barınırlar.
Bursa Teknik ilaçlama tüm Bursa’da sizlere en sağlıklı ve etkili şekilde destek olur, evinizi kimyasallarla doldurmaz. Fare ilaçlama alanında yıllardır hizmet vermektedir. Bursa Teknik ilaçlama; memnuniyet duyulmayan ilaçlama hizmetinden para almadan tekrar ilaçlama yapar. Konuyla ilgili bize ulaşabilirsiniz.
Zararları
Lağım fareleri insanlar için son derece tehlikeli hayvanlardır. Çünkü lağım fareleri insanları ısırırlar. Bu fare türü insanlar yatarken insanın ağız, burun, kulak veya parmaklarını kemirerek yiyebilirler. Bu nedenle insanlar için en tehlikeli fare türü lağım fareleridir.
Fareler pis yerlerde yaşayan, gezen ve pis yiyecekler ile beslenen canlılardır. Dolayısıyla üzerilerinde birçok mikrobu barındıran fareler, insanları ısırarak insanlara hastalık bulaştırırlar. Fareler ayrıca insanların besinlerine mikrop bulaştırırlar, besinlerin üzerine dışkı ve salyalarını bırakırlar. Bu gıda maddelerini yiyen insanlarda, farelerin taşımış oldukları mikroplarla temas ederek çeşitli hastalıklara yakalanırlar.
Fındık Faresi:
Fındık faresi Halk arasında ‘’ev faresi’’ olarak ta bilinir. Fare, memeli hayvanlar grubunda bulunan kemirgen bir canlı türüdür. Fareler genetik olarak insanlara büyük ölçüde benzerlik gösteren canlılar oldukları için genellikle laboratuar ortamında deneysel çalışmalarda kobay olarak kullanılırlar. Farelerin büyüklükleri türlerine göre değişir ve fareler esnek bir yapıya sahip oldukları için küçücük deliklerden bile rahatlıkla geçebilirler.
Fındık faresi adından da anlaşılabileceği gibi fare türleri içinde en küçük olan fare çeşididir. Farelerin en önemli özelliklerinden biri güçlü ağız, diş ve tırnak yapısına sahip olmalarıdır. Güçlü tırnakları ile düz duvarlara rahatlıkla tutunabilen ve istediği yüksekliğe tırmanabilen fareler, güçlü dişleri ile tahta, odun, mobilya, taş ve hatta mermer gibi en sert maddeleri bile kemirebilirler. Bazı fare türleri otçul beslenirler bazıları ise etçil beslenirler.
Zararları
Fareler insanlara doğrudan ve dolaylı olarak zarar verebilirler. Genel olarak insanların besin kaynaklarına ve insanların kendilerine zarar verirler. Yeteri kadar yiyecek bulamadıklarında insanlara saldırabilirler. Ev ve iş yerlerinde açıkta buldukları yiyecek maddelerini yerken bu yiyecek maddelerinin üzerine salya ve dışkılarını bırakırlar. Bu yolla insanlara çeşitli hastalıklar bulaştırırlar. Fare ısırması sonucu insanlara birçok hastalık bulaşabilir. Fare ısırması insanlar tarafından hissedilmez. Bunun nedeni farelerin ağızlarında deriyi uyuşturucu özel bir sıvının bulunmasıdır. Bu sıvı deriyi uyuşturur ve fare ısırığı hissedilmez. Dolayısıyla insan fare tarafından ısırılmış olsa bile bunu anlaması ya da kötü bir sonuçla karşılaşması zaman alabilir.